HUIDHONGER

Hoewel de behoefte aangeraakt te worden zo in onze natuur zit, is het niet altijd vanzelfsprekend dat deze ook wordt ingelost. Maar wat gebeurt er eigenlijk met ons wanneer dit fysieke contact uitblijft? Kan je het verlangen naar een aanraking helemaal vergeten of weten we weer wat we gemist hebben wanneer deze slapende sensatie wordt wakker geaaid? De documentaire Huidhonger portretteert mensen die een tekort aan aanraking hebben of hebben ervaren en toont wat de impact is wanneer dit tekort wordt ingelost. Want een aanraking, wanneer liefdevol en wenselijk, vermindert stress vermindert agressie, doorbreekt eenzaamheid en werkt helend.

Bekijk Huidhonger op Vimeo.

HUIDHONGERSNOOD

Hoe is het om afstand te moeten houden van je vrienden en familie wanneer je weet dat je in je laatste levensfase zit? Wanneer een Corona besmetting voor jou een bizar snel einde betekent, maar je niets liever wil dan fysiek troost zoeken bij je geliefden?

Het intieme korte portret HUIDHONGERSNOOD toont de impact van het gemis aan een aanraking van Marijn. Een vrouw van midden 40 die weet dat ze niet lang meer te leven heeft.

 

HUIDHONGERSNOOD kan worden gezien als voetnoot bij de documentaire HUIDHONGER. Waar de personages in Huidhonger reflecteren op een gebrek aan aanraking die ze (hebben) ervaren, wordt bij Huidhongersnood de veel acutere en plotselinge nood aan aanraking wegens Corona, vastgelegd. 

Bekijk Huidhongersnood op Vimeo of Youtube.

IMPACT ACADEMY

Huidhonger werd geselecteerd deel te nemen aan de Impact Academy. Voor meer informatie over de vertoning van de film(s) inclusief een nagesprek kunt u contact opnemen: liezaroben@gmail.com